26 september 2011

Tack!

Tack alla som valde att komma till mässan trots att vädret visade sig ifrån sin allra vackraste sida! Det var en fröjd att få träffa på så många glada och härliga människor. Vi hoppas att ni fick en rejäl dos med inspiration och glädje som räcker hela hösten.

Håll utkik efter Inzpira nummer 2 som kommer till butik den 25 oktober. (Och förstås lite tidigare till dig som prenumerar).

21 september 2011

Läsarbidrag

Vi vill här dela med oss av ett läsarbidrag vi har fått på vårt tema "Trash the dress" från premiärnumret av Inzpira. I tidningen ville vi göra en variant på det så populära temat att fotografera sig i sin brudklänning i en annorlunda miljö än de traditionella bröllopsmiljöerna. Vi fotograferade söta Hollie 7 år i sin vackra klänning när hon lekte runt i skogen, kladdade med tång och badade i havet.

Niina Björkman har också anammat samma tema och gick ut i skog och mark och fotade sin "Trash the dress" session. Här kommer några av hennes fina bilder. Fotografen heter Hanna Rössner.

Tack Niina för att du ville dela med dig av dina fina bilder.













18 september 2011

Den är inte bara snygg, den är grymt effektiv också.

Sverigepremiär för Silhouette Cameo!









Har du drabbats av "stansarm"? Spara på krafterna och låt maskinen göra jobbet. Vill du dessutom få tillgång till mängder med fonter, storlekar och figurer? Då kanske den nya digitala skärmaskinen Silhouette Cameo kan vara något för dig?

Låt Richard från Hobbyworld ta dig med på en gedigen presentation av den senaste versionen. Du träffar honom på Inzpiramässan hela lördagen.

http://www.silhouetteamerica.com/silhouetteCameo.aspx

12 september 2011

Høstfarger...

Elsker fargene høsten kommer med.
En herlig årstid med frisk luft og vakre farger i naturen.
Her viser jeg en tag hvor det er brukt teknikker som vises i
Inzpira Magazine nr 1. 
Ønsker deg en herlig høstdag!
Lev ut dine drømmer...en verden venter på deg :o))
Klem Anne Kristine

7 september 2011

Workshops på mässan 24-25 september!

Boka din plats idag: massa@inzpira.se

Må bra-layout
Kom och stifta bekantskap med de trendigaste materialen - Panpastels, gesso och tissue papper samt gör egna dekorationer av snöre. Du kommer gå hem med en färgglad layout som man blir riktigt glad av!

Kursledare: Caroline Rundby
Tid: lördag kl. 10.30-11.45
Pris: 90 kr


Tagteknik i höstens färger
Du kanske har sett Annes färgsprudlande tags i premiärnumret av Inzpira? Och blivit sugen på att testa själv? Passa på att lära dig tekniken tillsammans med designern själv!

Kursledare: Anne Kristine Skovborg Holt.
Tid: Lördag kl. 12.15-13.30,
söndag kl. 10.30-11.45
Pris: 60 kr



Handgjorda blomdekorationer
Häng med på Stines workshop och lär dig tre olika tekniker med papper, stansar och vatten. Ja, det är allt som behövs för att göra dina egna, unika dekorationer som du kan variera i all oändlighet!

Kursledare: Stine Byager
Tid: Lördag kl. 14.00-15.15
Pris: 60 kr



Stjärnbok
I Karins workshop får du göra ett Tim Holtz-inspirerat stjärnboksalbum. Mängder av tips på olika sätt att färga och dekorera utlovas. Foton kan sättas på plats efteråt.

Kursledare: Karin Jönsson
Tid: söndag kl. 12.15-13.30

Pris: 120 kr


Förvaringsbox med jultema
En underbar liten box för dina färdiga (och halvfärdiga julkort och tags). I workshopen får du göra både boxen, fyra julkort och tre tags av nya julkollektionen ifrån Graphic 45s.

Kursledare: Helena Påhlsson
Tid: Lördag kl. 15.45-17.00, Söndag kl. 13.45-15.00.
Pris: 150 kr

Samtliga workshops hålls i salen Östen Warnebring.

3 september 2011

Dragning!

Ursäkta den sena dragningen, undertecknad har just kommit innanför dörren från en mycket givande Formex-resa :)

Och nu vinnaren....


Random generator valde fram nummer 38 - alltså:

Anki sa...
Jag tycker att ni har en alldeles underbar blandning redan. Blev så glad när jag började bläddra och såg en tidning som kändes ny och olik det jag sett tidigare. Såg här att några önskar mer om färgläggning av stämpelmotiv. Men det känns som om det redan finns i andra tidningar. Fortsätt vara unika, som ni är! Men om man ändå ska önska något så är det helt klart återbruk, dvs att ni gör fina saker av gamla. Grattis till en mycket fin tidning!!



2 september 2011

Inzpiras mässa i Helsingborg

Boka din plats, redan nu, till föreläsningarna den 24-25 september


Mat – en hjärtesak
Andreas Wennborg

Många känner igen honom ifrån TV4:s Sveriges Mästerkock. I Inzpira-kretsar är han mer känd som matkrönikör där han delar med sig av både tankar och goda recept. Andreas Wennborg brinner för det enkla men fantastiska och kommer till mässan för att prata om råvarans betydelse för smakupplevelsen. Det här är ett eminent tillfälle att få stifta närmare bekantskap med en riktig matexpert. Men se till att ha gott om tid, för Andreas som älskar att prata mat har svårt för att sluta. Planen är att Andreas avslutar workshopen med att bjuda på en överraskande smaksensation som ligger honom varmt om hjärtat. Och som om inte det skulle vara nog, vi lottar dessutom ut en date med honom. Mannen som älskar att laga mat, och investerar känslomässigt i allt han lagar. För enligt Andreas lagas mat med kroppens viktigaste organ, hjärtat.

Tid: Lördag & söndag kl. 12-13.
Plats: Svartklubben, Sundspärlan
Kostnad: 50 kr

Boka din plats idag: massa@inzpira.se

Catharina dukar
Catharina Lindeberg-Bernhardsson

Låt Inzpiras egen dukningskonstnär, Catharina Lindeberg-Bernhardsson, visa hur du med enkla medel dukar bord för alla tillfällen. Oavsett om det är en vardagsdukning eller en högtidligare variant så är utgångspunkten densamma. Catharina dukar med det som naturen (ja, till och med din torghandlare) har att erbjuda vid varje årstid. På hösten finns det äpplen, pumpor, vackra löv, kastanjer, plommon, ekollon och mycket mer. Under jul och nyår använder Catharina barrkvistar, kottar, kanel, apelsinskivor och mossa i dukningen. På våren smyger det sig ofta in primörer bland ängsblommorna! Och, ja Catharina fick en gång uppdraget att göra något riktigt ovanligt vilket slutade med en gräsmatta på bordet. Det låter kanske lite galet? Ett knippe morötter eller ett blomkålshuvud är ju inte heller så upphetsande. Det måste ses med egna ögon. Just därför får du inte missa det här tillfället med Catharina. För efter föreläsningen kommer begreppet dukningskonstnär att vara glasklart.

Tid: Lördag & söndag kl 13.30 – 14.30
Plats: Svartklubben, Sundspärlan
Kostnad: 50 kr

Boka din plats idag: massa@inzpira.se