27 augusti 2012

sommarlayouter

Hejsan
Hoppas att ni har haft en bra sommar! Det har jag! Nu när hösten närmar sig njuter jag igen av sommaren genom att scrappa mina sommarkort. Tycker att det är härligt att drömma mig bort till sol och värme.
Idag tänker jag visa er tre olika layouter. På den första FIN har jag använt You Do washi tejp som dekorationer på tre ställen för att få till en triangel på layouten. Jag har också klippt ut fjärilar och fäst med 3D kuddar för att få lite djup på layouten.
 
 
 Närbild på fjärilar och washitejp!

 
På den här andra layouten har jag använt två papper ett enfärgat cardstock och ett dubbelsidigt mönsterpapper. Jag har delat mönsterpappret i fyra delar, en bred, två smala remsor och delen som blev över använde jag att trycka ut bokstäver på. Ibland tycker jag att det är roligt att göra en snabb enkel layout och ibland kan jag ägna timmar åt en layout. Hur gör du? Skiftar du mellan snabba och tidskrävande layouter?

 
På den tredje layouten har jag samlat ihop alla dekorationer på ett ställe. Jag tog fram alla dekorationer jag hade i färgskalan och plockade sedan efterhand som jag scrappade.


 
Ha en fortsatt skön dag!
Kram
 

20 augusti 2012

Nästan som ett pussel...

...blir det med denna roliga die från Sizzix:

http://www.sizzix.com/images/products/657702.jpg

Man stansar ut stjälken, blomma och mitten på blomman två gånger, sen har du delar till två fina blommor att sätta på ett kort eller en layout.
Jag gjorde två olika blommor, den första med papper från Maja Designs sommarkollektion, den blev somrigt ljuv.





Den andra gjorde jag med några restpapper jag hade i gömmorna, genast blev den lite tuffare.


Såklart har jag kvar de andra delarna, som ju då blir tvärtom i färg och mönster.
En verkligt användbar die måste jag säga. Tror jag sätter mig med en gång och gör de andra två blommorna också!

Ha det riktigt gott!


13 augusti 2012

En liten sneak peek och lite kursprat.

God morgon och välkomna till Inzpirabloggen, denna nya vecka!
Hoppas att er helg varit riktigt bra och fylld till bredden av fina stunder, sköna sovmornar, kreativa skapandeprocesser och mysiga fikor med de allra mest älskade.

Idag tänkte jag göra en liten "fuling" och visa er en såkallad "sneak peek" (eller förhandskik) på något som kommer att vara med i oktobernumret. Allra bästa Maria, vår fantastiska fotograf, har hela alstret hemma hos sig och var rar nog att ta ett par fina foton som jag kunde använda till detta och jag bestämde mig för att visa den här lilla biten:


Kan ni alls ana vad det är för något?...

Hade jag varit ni, hade jag nu funderat på "men varför i hela fridens namn visade hon det här konstiga lilla fotot, för?!" men det ska jag förklara! Det var nämligen så att just det här alstret aldrig hade kunnat komma till om det inte varit för Inzpiras egen Fiffi.
Sanningen att säga hade jag aldrig ens funderat på att det här var en teknik man kunde testa, och jag hade definitivt aldrig vågat prova den - om det inte var för den där fantastiska onlinekursen jag gick innan jag började jobba för Inzpira.

På fullaste allvar har jag aldrig lärt mig så mycket nya, roliga saker som jag gjorde på DEN kursen och jag rekommenderar den varmt! Den är otroligt rolig och fullständigt knökfull av spännande idéer, tips och tekniker. Som den här ovanför.
...men ni får själva gå kursen (eller en av de andra fantastiska online-kurserna vi erbjuder, kanske?) för att lära er hur och vad.
Samt - naturligtvis - läsa tidningen när den kommer ut, för att få se alltsammans i sin helhet!

Ha en fin vecka!








Ps. Allra käraste syster, min: GRATTIS på födelsedagen!