26 oktober 2012

Inzpiration Colorroom

I det senaste numret av Inzpira finns denna underbara skiss från Colorroom

 


Så här blev min tolkning
 
 
Vi bjuder på en Colorroom skiss i varje nummer men Colorroom bjuder på inzpirerande skisser varje vecka. De har fått en ny hemsida. Du hittar den här
 
Om du inzpireras av denna skiss så skriv gärna en kommentar var vi kan hitta den ( blogg edyl) så kommer vi gärna och tar en titt. Du kan också ladda upp dina alster på Colorrooms hemsida.
 
// Helena P

20 oktober 2012

Tävlingsbidrag: vecka fyra!

Det är dags att visa sista omgången av era helt oslagbart fina bidrag till vår Stora Tävling.
Vad tomt det kommer att bli! Som tur är, har vi ju våra vanliga calls till magazinet, och med (o-)jämna mellanrum visar vi också läsarbidrag i vår blogg. Helt kommer vi alltså inte att sluta skryta med er - för hur skulle vi kunna det?
Det är ju NI som är våra bästa designers!

Glöm alltså inte att skicka in till oss - både till calls och helt på eget bevåg. Är det kreativt, har du skapat det, är det tidigare ovisat? Då vill vi se det! Våra emailadresser hittar du i sidobaren.

Nuså... Här kommer påminnelsen om vad deltävlingen gick ut på:


Vecka 4 - arv/miljö!
Här vill vi att du skapar någonting stort. Storleken på ditt alster ska vara minst 12x12 tum (dvs 30,5x30,5 cm) så en layout, en tavla, en altrad bil, en mixed media-dörr… VAD du gör är upp till dig, och om du väljer att skapa efter tema arv, miljö eller en kombination är ditt eget val – så länge storleken på ditt alster alltså överstiger 12x12 tum.

Dessutom vill vi se följande:
*Minst fem rader text (antal ord per rad är inte relevant.)
*Minst fem utstansade/punchade detaljer.
*Någonting som flyger/kan flyga.
*Spets/band/snören.
*Metall.

...och bidragen som fick oss att tappa hakan?
Dem ser Ni här:


Ni kan naturligtvis klicka på bilderna om ni vill se dem större. Om det skulle vara så att ditt bidrag fattas i galleriet, att du har några kommentarer eller frågor, eller att du av någon annan anledning behöver kontakta oss angående ditt bidrag till tävlingen, så maila oss på tavling[@]inzpira.se (ta bort klamrarna först) så att vi säkert får ditt meddelande!

15 oktober 2012

Om personliga tolkningar och kortkärlekar

En sak jag verkligen gillar, är att bli positivt överraskad. När jag har en idé och en tanke - och någon annan tänker så mycket längre och (så mycket snyggare) än jag gjort.
Ett exempel på detta är när jag hade skapat den här skissen, den som hade deadline i juli:
...och en av de underbara kort som kom in var från Lisa Andersson...
Jag hade varit så insnöad (haha) på temat "jul" att jag inte ens reflekterade över att man kunde tolka skissen på något annat sätt, men Lisa har en hjärna som är mycket lurigare än min - och hon skapade det här galet läckra kortet.

Såhär beskriver Lisa processen:
Skär till ett transparent ark som är lika stort som din kortbas.

Använd punch, dies eller klipp ut hålet på framsidan av kortet. Tänk på att vika ut kortet innan du gör hålet så att baksidan fortfarande är hel!

Lägg det transparenta arket över kortets insida så att det linjerar med kortbasen. Limma fast framsidans delar på det transparenta arket. Jag tycker att det är lättast att använda ett flytande lim eftersom man har några sekunder på sig att "glida runt" bitarna på plats.


Stämpla ditt motiv på det transparenta arket med en vattenfast stämpeldyna (tex StazOn). Ibland kan det vara bra att ha dekorerat insidan innan du stämplar så att motivet/texten hamnar på rätt plats. Dock ska du tänka på att underlaget blir lite ojämnt om du har flera lager och så kanske inte stämpeln fäster överallt. Men detta är en smaksak!

Har du inte redan dekorerat insidan är det dags nu. Sen är det bara utsidan kvar :) 
Lycka till!



Material & Verktyg:
Cardstock: vit
Mönstrade papper: Fly a Kite Collection – My Mind's Eye, ett transparent ark

Stämplar: Hero Arts (cykeln) & Technique Tuesday (texten) 
Punchar/die cuts: On the edge Brackets av Tim Holtz, fjärilspunch från Martha Stewart, Binding Edge Border Punch EK Success

Visst blev det väl helt toksnyggt? Jag är faktiskt lite kär i kortet.

TACK, Lisa, för att vi fick lov att skryta lite om dig här i vår blogg!






12 oktober 2012

Scraputmaningar till nummer 1/2013

Vi söker projekt i tema påsk/godis/sötsaker till vårt kommande nummer. (Se fliken "utmaningar"hemsidan.)
Maila oss gärna ditt bidrag, våra respektive mailadresser finns i högerspalten.
Sista dag för inskickade bidrag är 10 november 2012.

Vi söker även allmänna bidrag utanför ovanstående tema - har du skapat något du tror skulle kunna passa i Inzpira så skicka in bilder på ditt projekt till oss.

Här kommer de härliga scraputmaningarna till 2013 års första nummer.

Skissen, skapad av superduktiga Lotta Rosander:


Den här gången scrapliftar vi inzpirerande Marie "Sockergrynet":


För alla våra utmaningar gäller:
Alla bidrag måste vara tidigare ovisade och ska - om de väljs ut att publiceras - fortsätta att vara ovisade i tre månader efter att tidningen kommer i butik!


Maila ditt bidrag till helena.p@inzpira.se senast den 10 november.
Vi publicerar tolkningar i mån av plats.

Välkommen med DITT bidrag!

10 oktober 2012

Kortutmaningen till Inzpira nr 1/2013

Nu är det dags igen, kära läsare, för en kortskiss och ett tema! Som vanligt går det bra att skapa från antingen temat ELLER skissen - eller att kombinera dem. (Man bör dock tänka på att tidningen kommer ut i februari 2013, och försöka hålla sitt kort någorlunda "tidsenligt".)

Temat för tidningen kommer att vara alldeles extra frestande, färgsprakande och glädjefyllt... eller vad sägs om det här?!
Påsk + godis + sötsaker!

Såhär ser skissen ut:
Det är fritt att tolka den men det ska tydligt synas att man inspirerats av skissen.
Denna skiss gäller endast kort, ej layouter.
Vi behöver era bidrag så fort som möjligt, senast den 10 november 2012. Maila en bild och ett par rader om ert projekt till: zarah[@]inzpira.se (Kom ihåg att ta bort klamrarna först.)

Var snäll och döp både ert mail och er bild till "Ert Namn+utmaning" (dvs till exempel "Anna Nilsson+kortskissen 1/2013" eller "Anna Nilsson+tema") så blir jag jätteglad! 

Villkor:
Projekten får ej tidigare ha varit publicerade, ej heller visats upp i gallerier, bloggar, hemsidor, varit med på mässor eller på annat sätt visats upp. De får naturligtvis heller inte visas innan deadlinen passerat och ni fått besked om huruvida ert alster blivit utvalt eller ej. Tänk också på att inte skicka/ge bort era projekt - om vi publicerar ett alster kommer vi troligen att behöva få in det för fotografering. Vi längtar efter att se era fina tolkningar!

6 oktober 2012

Tävlingsbidrag: vecka tre!

Nu har vi visat hälften av de ordinarie bidragen, och vi kan slå vad om att ni njutit lika mycket som vi gjorde. Visst är det väl en fest för ögonen?!

Här kommer tredje veckans fantastiska alster, och ännu en gång slog ni oss med häpnad och beundran. Vilka STJÄRNOR ni är!

Först en liten påminnelse av temat:

Vecka 3 - regnbågar!!

Fri tolkning av veckans tema – men våra krav är att du har med följande:
Colorblocking. (Sök gärna på Google och titta på bilderna så får ni en bra idé om hur det ser ut.)
Minst fem starka färger. Inget vitt, svart eller brunt (utom möjligen i detaljer).
Minst tre utstansade/punchade detaljer.

Såhär snyggt tolkades temat: 


Ni kan naturligtvis klicka på bilderna om ni vill se dem större. Om det skulle vara så att ditt bidrag fattas i galleriet, att du har några kommentarer eller frågor, eller att du av någon annan anledning behöver kontakta oss angående ditt bidrag till tävlingen, så maila oss på tavling[@]inzpira.se (ta bort klamrarna först) så att vi säkert får ditt meddelande!