31 mars 2012

Lagom retro Color Room-tolkningar

Som ni kanske lagt märke till, har vi ett samarbete med populära sajten "The Color Room" som varje vecka utmanar med en härlig mix av färger, tema och en tillhörande skiss (det finns både kort-skiss och layout-skiss).

I senaste numret av Inzpira, retronumret, hade vi fått lov att använda den här underbara utmaningen av Lydell Quin:
Foto: Maria Hansson

Som ni ser så har fotot (från Ebbas Fik i Helsingborg! Läs mer om dem i tidningen.) inspirerat hela färgställningen den här veckan.Visst är det en underbar palett Lydell fått ihop?

Hur gör man, då?
För att hitta den aktuella skissen, är det enklast att gå in på "Colour Chat" på en gång, och titta på vilken tråd som ligger överst. Det är den aktuella. Man kan också gå in på förstasidan och scrolla ner lite, för skissen kommer först efter att de nya vinnarna presenterats.
Det är viktigt att komma ihåg att man måste använda ALLA färgerna i utmaningen. Skissen är däremot valfri, men Lydells skisser håller mycket hög kvalitet och är oerhört inspirerande, tycker vi på Inzpira.

När man sedan skapat något med alla färgerna på veckans utmaning (och kanske också skissen), är det dags att dela med sig av sitt skapande! Det gör man genom att logga in på sitt konto på sidan. Det är gratis att skapa ett konto och går snabbt och enkelt. Sedan dubbelkollar man så att ens bild är max 750 pixlar på den längsta sidan, döper bilden till "TCR#_namnpåprojektet" (dvs min layout nedan, gjord efter utmaning 104, heter "TCR#104_sister") och laddar sedan upp den på sidans Photo Wall genom att använda plusset i övre högra hörnet och följa instruktionerna. Laddar man sedan upp sin LO/sitt kort någon annanstans, bör man berätta att man skapat efter en utmaning på The Color Room.

Är ni fortfarande fundersamma på hur det går till, det här, så läs gärna mer på The Color Rooms egen sida med hjälp och regler.

Både Helena P och jag blev inspirerade att skapa efter den här underbara utmaningen!
Helenas snygga LO har ni säkert redan sett i tidningen, men jag tänker visa den igen ändå, för den är så väldigt väl värd att titta på.
Min (spegelvända) layout har inte visats tidigare men jag hoppas att ni gillar den.

Helena P
Zarah S P

Hoppas att ni inzpireras att skapa efter den härliga paletten, och att ni tjoar i kommentarerna till detta inlägg om ni skapat efter utmaningen!
Länka gärna. Vi vill se! :)

Ha en riktigt Inzpirerande helg!

1 kommentar:

  1. Hej! Vilken härlig blogg det här var! :)

    Jag skulle vilja tipsa om min sida där jag säljer smycken i silver, ädelstenar och läder, www.jvalleytwig.se . Kika in där och hitta din favorit inför sommaren vettja! :) Glad Påsk!

    SvaraRadera