29 mars 2012

Metalltejp...

...kan man göra mycket kul av! I helgen hade jag, kanske som bekant, en workshop på mässan, där vi gjorde en tag, som blev ungefär så här:
Jag har använt en manilla-tag och på den klistrat lite punchinella, lite mesh och ett hjärta. Sedan har jag klätt tagen med metalltejp. Med hjälp av ett falsben har jag sedan gnuggat över hela tagen för att få fram mönster i underliggande delar. När jag satt fast metalltejpen har jag målat över alltihop med svart akrylfärg från CC Hobby och också duttat dit lite Inca Guld. Jag har klätt några knappar med metalltejp, någon färgade jag in på samma sätt, någon gjorde jag lite mönster i med hjälp av en nagelfil. Detta har jag gjort lite här och där även på tagen. Jag har också tagit hjälp av några stansar från Sizzix: 656640 (blomman) samt 657773 (fjärilarna). Några av dessa har jag kört genom en embossingfolder för att ge dem lite mera liv. Bandet är en bit från en fiberduk, en sån man täcker över sina växtligheter med. När jag ändå var igång gjorde jag ett halssmycke också:
Här har jag använt samma dies, men också en med smyckedelar, 657022. Jag har klätt en bit cardstock med metalltejp och sedan stansat ut alla delar. Några av dem körde jag genom en embossingfolder, några färgade jag också in med Rangers Alcohol Ink Stream. Med god hjälp av lilla dottern satte vi sedan samman delarna med en enkel smyckekedja. Här är en närbild på själva hänget:
Kramar till er alla!

4 kommentarer:

 1. Rigtig flot Tag og halskæde.

  SvaraRadera
 2. Ditt halsband är sååååå fantastiskt, Karin! Tagen är också helt underbar, men jag kan inte komma över hur snyggt halsbandet är... så kreativt och härligt att komma på en sån grej! :D

  SvaraRadera
 3. Superläckra projekt! Fick härligt mycket inspiration och kommer snart att gå loss i pysselrummet:)
  Kramar Outi

  SvaraRadera
 4. WOW WOW WOW vilka helt underbara saker :) Denna Tag är det mycket STOR liftvarning på :)

  Ha en underbar söndag och vecka som kommer :)

  Kramar från Lilla Pyssel Inger :)

  SvaraRadera