30 juli 2012

Scraputmaningar till nummer 6/2012

Vi söker projekt i tema is/snö/vatten till vårt kommande nummer. Maila oss gärna ditt bidrag, våra respektive mailadresser finns i högerspalten.
Sista dag för inskickade bidrag är 10 september 2012.

Vi söker även allmänna bidrag utanför ovanstående tema - har du skapat något du tror skulle kunna passa i Inzpira så skicka in bilder på ditt projekt till oss.

Men nu vill ni säkert veta vad Helena P har för scraputmaningar att bjuda på? Då ska jag inte hålla er på sträckbänken längre!
Till nästa nummer vill hon få in tolkningar av den här härliga skissen, som Jennie Westerdahl har skapat:


Härlig va? Vill ni ha ännu mer inzpiration? Jamen självklart - vi gör allt för er, kära läsare! Här kommer en snygg LO av Katarina Damm-Blomberg som vi gärna vill se era tolkningar av:

Till alla utmaningarna gäller:
Maila ditt bidrag till helena.p@inzpira.se senast den 10 september.
Vi publicerar tolkningar i mån av plats.

Välkommen med DITT bidrag!

23 juli 2012

Njut av stunden


Hej
Min tur att blogga och äntligen har sommaren hittat till Helsingborg!

Jag har en känsla av att tiden försvinner så snabbt på sommaren och det är så mycket jag vill hinna med.
Under vår resa i Sydafrika såg jag det här citatet skrivet av Nelson Mandela. Det fick mig att fundera över vem som bestämmer över min tid och hur jag kan göra skillnad. För det är ju faktiskt bara jag som kan ändra mig själv! Så nu tänker jag njuta av att få en stund i scraprummet innan familjen vaknar och vi drar till stranden!



Har du något favorit citat? Varför är det ditt favorit citat? Dela gärna med dig till oss på Inzpira. 

21 juli 2012

Kortutmaningen till Inzpira nr 6/2012

Nu är det dags att gnugga geniknölarna på temat "snö/vinter/is" alternativt på temat "Rosa Bandet".
Förutom den vanliga utmaningen, till nummer 6/2012, har vi nämligen en snabb extrautmaning till nummer 5/2012. Oktober är som ni säkert vet Rosa Bandets månad, och vi på Inzpira vill uppmärksamma detta genom att ha med Rosa Bandet som undertema i magazinet som ges ut i oktober.
Denna tidning har egentligen redan haft deadline, men vi kör en snabb extradrive med deadline klockan 23:59 på fredag den 27:e juli. OM ditt bidrag blir utvalt kommer vi att behöva få in det redan på måndagen, så var beredd att skicka under helgen! ;)

Med tanke på årstiden tycker vi också att snö/vinter/is känns passande och bra.

Ni kan alltså välja att skapa utifrån ett av våra två teman eller efter skissen, enligt förklaringen ovan. Det går också bra att kombinera vinter-temat med skissen. (Givetvis får ni gärna skicka in fler än ett kort, om ni vill!)

Såhär ser skissen ut:
Det är fritt att tolka den men det ska tydligt synas att man inspirerats av skissen.
Vi behöver era bidrag så fort som möjligt, senast den 10 september 2012.
Maila en bild och ett par rader om ert projekt till: zarah[@]inzpira.se
(Kom ihåg att ta bort klamrarna först.)
Var snäll och döp både ert mail och er bild till "Ert Namn+utmaning" (dvs till exempel "Anna Nilsson+kortskissen 6/2012" eller "Anna Nilsson+tema Rosa Bandet") så blir jag jätteglad!

Villkor:
Projekten får ej tidigare ha varit publicerade, ej heller visats upp i gallerier, bloggar, hemsidor, varit med på mässor eller på annat sätt visats upp. De får naturligtvis heller inte visas innan deadlinen passerat och ni fått besked om huruvida ert alster blivit utvalt eller ej. Tänk också på att inte skicka/ge bort era projekt - om vi publicerar ett alster kommer vi troligen att behöva få in det för fotografering.

Vi längtar efter att se era fina tolkningar!
 Ps. Inlägget uppdaterat med ny info gällande Rosa Bandet-temat eftersom det blev lite snurrigt på kontoret. Mitt hjärnkontor, alltså... ;)

19 juli 2012

Paperbag & tag


Paperbag med en tag ..passer fint til en liten gave...
Mønsterark fra Maja Design. Paperbag er skåret ut med Silhouette Cameo.
Blomster og pynt fra Wild Orchid Crafts, tekst stempel fra North Star Stamps.


Ønsker dere alle en fortsatt fin sommer.

16 juli 2012

På kryssning i medelhavet


Jag har precis kommit hem ifrån en helt makalös semester! Min pappa jubilerade och slog till på stort och bjöd hela familjen med barn & barnbarn på kryssning i medelhavet! Sist jag var på kryssning var 2007, i Sydafrika. En riktig scrapkryssning, ja som ett flytande scrapevent, arrangerad av en grossist. Det var en kul upplevelse på många sätt!

Den här kryssningen var lite annorlunda. Vi var 16 stycken i åldrarna 8-77 år och det var s-e-m-e-s-t-e-r i ordets rätta bemärkelse. Det var ljuvligt att få umgås med mina föräldrar (som bott utomlands i många år) och min bror och hans familj som bor i USA. Och även om jag bor ett stenkast ifrån min kära syster och hennes familj så träffas man ändå inte så ofta – ja ni vet hur livet och livets små vardagligheter alltid kommer emellan. Men den här underbara veckan tog vi igen allt med råge. Dagarna spenderades med att bada, träna, sola, läsa och besöka små pittoreska byar när båten gick in till land. Ja, ok, inte Santorini då där halva familjen drabbades av en djup fobi för åsnor som nog blir svår att skaka av sig!  

Utbudet av aktiviteter ombord var stort och jag blev glatt överraskad när jag upptäckte att det även fanns scrapbooking. Temat var naturligtvis kryssning och semester. Det blev visserligen inte scrappat så mycket den här veckan, men kiten har vi med hem. Minnena och fotona plockar vi fram en kulen höstkväll och myser med.



Nu är jag på väg igen! När du läser detta sitter jag på en cykel, på väg till Paris. Vi kämpar för livet!

  

12 juli 2012

Rosentag

Jag har gjort en busenkel tag, enkel tack vare en Sizzix die, som både stansar och embossar samtidigt. När det är gjort är det bara att färga in det du stansat ut, i detta fallet en vacker ros.



Jag har stämplat med stämplar från KaiserCraft, Bon Jour. Lite gamla knappar och en metallfjäril samt några bitar gasväv fick bli dekorationer.

Här finns länken till dien jag använt och även en bild.

www.sizzix.co.uk/product/657705/sizzix-embosslits-die-flower-w-leaves





9 juli 2012

Æske til pengegave

Jeg skal til barnedåb og barnet skal bare have penge, det er lidt kedeligt derfor har jeg lavet denne anderledes "eksploding boks" - så lægges pengene ind i kassen, og jeg skriver en hilsen inden i også.


Materialer ;
Ensfarvet karton  fra Bazzil
Mønstret papir: October Afternoon - Rocket Age.


5 juli 2012

Härliga färger

Visst blir man inzpirerad av härliga glada färger ? Jag blir det. I varje nummer av Inzpira bjuder vi på  kombinerad skiss / färginzpiration från Colorroom. Colorrooms hemsida hittar du här. De bjuder på nya skisser varje vecka.

I det nummer som finns ute i butik så visar vi denna härliga skiss



och här min tolkning

i tidningen tolkar flera av oss i Inzpira teamet samma skiss...

Det börjar närma sig deadline för vårt stora julnummer som kommer i oktober. Vi vill gärna ha in bidrag från er läsare. Du hittar scraputmaningarna här http://inzpiramag.blogspot.se/2012/06/scraputmaningar-till-nasta-nummer.html

och alla övriga utmaningar på vår hemsida.

Glad sommar !! // Helena P