6 december 2012

Gör själv: 6 fina paket av ett 12-tumsark papper.

Idag tänkte jag visa hur man kan göra superenkla, söta presentförpackningar som passar perfekt till exempelvis lite godis, ett smycke – eller kanske som paket i adventskalendern?För att göra 6 stycken paket behöver Du ett 12-tumsark cardstock eller mönstrat papper. Jag valde pappret ”Falling Snow” från You Do, för jag tycker att det är så vackert och stämningsfullt och behöver så lite extra piff för att vara färdigt, liksom.

Det går bra att klicka på bilderna om Du vill se dem i större format!

Såhär gör Du:
1. Börja med att försiktigt böja Ditt pappersark för att se åt vilket håll fibrerna ligger. Det ena hållet är enklare att böja. Markera detta (eller lägg det på minnet).

2. Skär nu ut 6 bitar papper på pappret. De ska vara 4x6 tum stora (cirka 15x10 cm) och det är nu bra om Du minns åt vilket håll de enklast böjs. Känn efter så att den längre biten är den som lättast rullas. (För enkelhetens skull har jag bifogat en skiss längst ner i inlägget.)

3. Nu har Du 6 bitar papper och dessa kan du rulla ihop till tuber. De kommer att se ut som toalettpappersrullar, faktiskt (och det går utmärkt att använda såna rullar till detta – men var försiktig om Du vill sy!). Var noga med att Du har ett starkt, snabbtorkande lim, och fäst gärna med klädnypor eller liknande medan det torkar. En bra tumregel är att om det känns svalt/kallt där du limmat, är limmet inte torrt. Ta en kopp kaffe och en citronskorpa under tiden, vettja – recept på såna skorpor bjöd Eva på häromdagen!


4. Nu har Du en massa toalettpappersrulleliknande mojänger framför dig och dessa ska ju bli små paket… Det fixar Du snabbt och lätt såhär: Kläm ihop ena kortsidan på rullen (cirka en centimeter upp ska det vara ihoptryckt) och limma, sy eller fäst på annat sätt ihop den. Här går det bra att slå hål och trä igenom snören, ”crimpa” med wellpappsveckare, limma eller sätta ett gem, till exempel. Det beror helt på hur lättöppnat Du vill att paketet ska vara. Låt eventuellt lim torka.
Om Du vill ha brads eller andra ”genomgående” dekorationer på ditt paket, är detta ett bra tillfälle att fästa dem inuti tuben.

5. Fyll Ditt paket. Var noga med att innehållet inte kommer för långt upp mot den öppna sidan, för det blir så ruggigt svårt att fästa ihop den delen, då.

6. Vänd nu tuben och kläm ihop den åt motsatt håll. Fäst ihop även denna sida på valfritt sätt. Jag har valt att sy, och eftersom jag gillar när det hänger långa trådar, fick de vara kvar. Man kan knyta ihop övertråden och undertråden om man är rädd att tråden ska fastna och/eller sömmen gå upp.

7. Dekorera på valfritt vis.Jag använde chipboardsnöflingor, blommor + blad, bling samt små klockor/bjällror (de klingar faktiskt). Samtliga från You Do. Jag har även lagt Stickles/glitterlim på snöflingorna för att matcha glansen och glittret i mönsterpappret..

8. Färdigt att ge bort!


Ha det gott därute i vintern, och glöm inte att ni gärna får lämna ett litet avtryck med länkar i kommentarsfälten eller på Facebook, om ni skapat något med utgångspunkt i våra inspirationsposter. Det är Så roligt att se all fantastisk talang, därute!
Med snöiga Skånska hälsningar,
Mall:


Ps. Dessa paket går självklart att göra i andra storlekar också, bara fantasin sätter gränser.:)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar